Föreningar i Stockholm tjänar på att hyra buss

Idrottsvärlden i Stockholm har en klar fördel om man jämför med hur föreningar i andra städer får agera vid exempelvis bortamatcher. I Stockholm kan man nämligen på ett annat sätt lägga ansvaret hos individen – avstånden är inte större än att en spelare i exempelvis ett fotbollslag kan bära sin egen utrustning, sätta sig på tunnelbanan och därefter på egen hand ta sig till matchen.

I och med detta slipper man många av de utgifter som finns i föreningar som finns i andra städer i Sverige där man exempelvis vid en bortamatch måste hyra en buss och betala för denna. Naturligtvis är detta även något som många lag i Stockholm får göra – det finns fotbolls- hockey- och bandylag som spelar i rikstäckande serier och som på samma sätt får lov att hyra en buss till sina bortamatcher.

Men; även där har man en ekonomisk fördel i Stockholm och som förening där. Vilken? Jo, man kan använda sig av konkurrens och genom denna få till stånd ett väldigt förmånligt pris. I och med att det finns flera olika bussbolag i Stockholm så finns där också en lite lägre prisnivå än i övriga Sverige – en låg prisbild som ytterligare kan pressas om man som förening väljer att förhandla. Det vill säga; på samma sätt som man kan förhandla med en snickare om priset för dennes tjänster – man tar in offerter från fler än en – så kan man också som förening välja att kontakta flera bussbolag för att hyra buss till ett bättre pris.

Hyra buss i Stockholm fungerar för större sällskap

Det här gäller för övrigt inte enbart om man ser till exempelvis ett hockeylag i Stockholm – nej, exemplet kring att hyra bus är något som även privatpersoner och företag kan använda sig av. Ett väldigt bortglömt sätt att transportera ett större sällskap mellan två stycken platser och om man jämför med att boka exempelvis taxi så finns det också en stor ekonomisk vinst i att hyra buss i Stockholm.

Det är ett perfekt sätt att ta sig mellan två stycken fester för ett företag, vid ett bröllop där gästerna ätit middag på en plats, men ska fortsätta festen på en annan eller där man av någon annan anledning vill åka mellan två destinationer.

Kort sagt; att hyra buss i Stockholm är ett väldigt bortglömt alternativ som fler borde få upp ögonen för. Gällande priset finns det bara två saker att ha i åtanke: ju fler personer – desto billigare och genom att dessutom applicera exemplet från idrottsvärlden (kontakta flera bussbolag) så kan man förhandla sig till ett förmånligt pris.