Sälja defekt bil – det finns de som kan laga risiga kärror

Sälja defekt bil är fullt möjligt. Det finns faktiskt människor som tror på att laga och ta hand om grejer framför att kassera dem på tippen eller bilskroten.

Den moderna människan lever i ett slit-och-släng-samhälle. Om detta är de flesta överens. Saker som en tidigare generation självklart hade lärt sig att laga själv, går nu ned i sopnedkastet eller till tippen utan någon större eftertanke. Detta är sant i stort som i smått. Vem stoppar strumpor nu för tiden? Eller lagar bilar?

Du som har en defekt bil hemma som du tänkt köra till bilskroten, bör åtminstone överväga att sälja den till någon som kan göra ett försök att laga den. Att sälja trasiga bilar på Blocket kan ha sina sidor, men misströsta ej. Det finns faktiskt seriösa företag som både köper och hämtar defekta bilar.

Sälja defekt bil till rätt pris

Inför att du ska sälja en defekt bil bör du självklart fundera över vad du tror att bilen är värd i sitt nuvarande skick. Men inte nog med det. Du bör också fundera över vad den skulle kunna vara värd i lagat skick. Och hur mycket insats i tid och pengar det skulle ta att laga den. Först då kan du veta om du får ett bra bud eller ett skambud för din bil.

Sannolikt kan du räkna med att du får ett rimligt bud om du vänder dig till ett företag vars verksamhet är att köpa och sälja begagnade bilar. De vet hur marknaden ligger. Men även om du väljer bort det alternativet, ska du ha i bakhuvudet att din bil kan ha ett större värde än du först trodde. I alla fall om du egentligen tänkte skrota bilen.

Publicerat den
Kategoriserat som Bilar