Fixa dina dubbdäck hos en expert

Dubbdäck ska sitta på din bil för att du ska kunna få en säkrare och tryggare färd på vägarna under vintern. De ska på inför vintern och av inför sommaren.

Den ständigt återkommande frågan är när dubbdäck ska på och när de ska av. Du har säkert stött på problemet någon gång. Det är som att man tappat minnet varje säsong. På ett däckhotell har de dock koll på allt som gäller däck. Det kan därför vara en fördel att ha sina dubbdäck förvarade där. Då blir det enklare att få tid för när dubbdäcken ska på eller av. Ett par dubbdäck kan verkligen vara nödvändiga när det är snöglopp och halt ute. Anledningen till att de ska av till sommaren är att dubbar sliter så hårt på vägarna.

Ta hand om dina dubbdäck så de håller länge och väl

För att du ska kunna få ut det mesta av dina dubbdäck behöver du ta hand om dem. Det innebär att du är smart nog att ta av dem när de inte behövs, för väglagets skull. Då är det bara att byta till andra däck som passar bättre för just den årstiden. Den 1 december är första dagen du kan sätta på dubbdäck och den 31 mars är sista dagen du får ha dem på. Det kan vara värt att komma ihåg det. Ja, om du inte väljer ett däckhotell som håller koll åt dig och ser till att du får fixat dina däck på rätt dag.