När bilen tagit slut, dags för bildemontering i Örebro

Har du en dig närstående bil som du har mycket kär? Eller har du ett onödigt och fult gammalt vrak på tomten? När det är dags för förändring kan du få hjälp. Lämna bilen till bildemontering.

En gammal bil som blivit stående för länge kan betraktas som en fara för miljön. När den sakta rostar sönder är risken att den också börjar läcka inte oväsentlig. En bil innehåller ett antal vätskor och ämnen som kan påverka naturen negativt. Står den på din egen mark vill du antagligen inte att jorden ska bli förorenad.

En annan aspekt är att det ser riktigt illa ut med rostiga bilvrak. En reservbil kan vara bra att plocka delar ifrån. Har den stått där orörd i fem år kommer du antagligen inte att skörda några dyra delar, utan den kommer bara att fortsätta stå, till ingen nytta.

Bildemontering är en enkel och bra lösning

När du väljer att lämna din bil till bildemontering gör du en insats för miljön. Ett företag som sysslar med detta tar hand om allt. De miljöfarliga vätskorna och ämnena tappas ut och lämnas separat för destruktion eller återvinning. Användbara komponenter och delar kan plockas bort och komma till nytta på annat håll. Metaller återanvänds.

Om din bil inte är i körbart skick kan hela processen kännas väldigt besvärlig. Det är då bra att veta att du kan få bilen hämtad istället. Du blir av med ett fult problem och miljön mår lite bättre. Ta chansen att bli av med skrotet.